2015. április 23., csütörtök

Epres ollótartóm

Végre magamnak is készítettem valamit! :)
Az elmúlt hónapokban többször kellett vinnem magammal ollómat, és elég körülményes volt motyómban úgy elhelyezni, hogy ne bántson semmit és meg is legyen.
Pinterest a barátom... Még szabásmintát is adott :D
Egy kis filcanyag, cérnák és elkészült egy kis "cuki" ollótartó. Ami az enyém! :D


2015. április 18., szombat

2015. április 11., szombat

Kisfiú 19. - Az 5. szín vége

Már napok óta befejezhettem volna, de mindig maradt valami miatt. Most gyorsan beleöltöttem még azt a párat, ami hiányzott. És vehetem elő a Liliomot! :D


2015. április 4., szombat

Fonaltojások

Az elmúlt hetek termései!!!  Eladásra készültek, az óvoda javára.

Több oldalt megnéztem az elkészítéssel kapcsolatban. Utána még láttam oldalt, ahol ezt mutatták be. Így most nem linkelek ide, csak elmondom, én hogyan készítettem.

Tapétaragasztót kevertem.
Vízibombába betettem (először küzdelmek árán, aztán egyre nagyobb gyakorlattal, könnyebbséggel) a két cukrot és úgy fújtam fel.
A választott fonalat - moulinéból az egész 8 métert, perléből 16 métert - kiteregettem a szőnyegen, asztalon (mikor hol csináltam).
A fonalat áthúztam a ragasztón és egy műanyag tálkába eregettem bele. Mikor ezzel végeztem, jöhetett a lufira tekerés.

Az első próbák:
Az első teljesen jó lett. A másik kettőnél egy kis részen még éreztem egy kis nedvességet, de nem törődtem vele, lukasztottam ki a lufit. Meg is lett az eredménye (a piros tojáson nagyon, a rózsaszínen egy kicsit látni). Azóta ezt a részt kivágtam, krepp-papírból füvet készítettem, 1-2 tojás bele és meg is lett a nyuszifészek :)
Ezeket még műanyag tányérba tettem és úgy szárítottam. De így nem száradt az egész egyszerre .
Az ezek után következőket száradás után még befújtam lakkal.


Az első adag felmasnizva.


Tanultam az elsőkből, a többi már fellógatva száradt.


Csoportképre összeállva:

 
Kicsit közelebbről (az első kettő perlés, azok sűrűbbek lettek)


Itt az utolsó kettő moulinés. Látszik, hogy ritkásabb. Itt a lufit direkt kicsit kisebbre hagytam. Így a cukor se esett ki belőle.


És ment a gyártás... :)
Volt mikor a lufi elkezdett összemenni. Ha nem száradt még meg, akkor az egész összeesett. De ha száradás után ment össze, semmi baj nem volt belőle (itt bal oldalon a legfelsőn látni)


Elfelejtettem, hogy ne fénnyel szembe fényképezzem. Jobb oldalon látni az érdeklődő pajtikat. Kíváncsiak voltak ők is. Azt megengedtem nekik, hogy kinyitott tenyérre helyezve egy kicsit "fogják".


A legutolsó adag.
2015. április 1., szerda